Ігор Борисович Шумський (1898–1974): сходинками службової кар’єри керівника УПВІ НКВС Української РСР - Потильчак, О. (З архівів ВУЧК-ГПУ-НКВД-КГБ, 2011)
На підставі невідомих дослідникам документів з особової справи І. Б. Шумського, інших матеріалів із фондів ГДА МВС України здійснено спробу історично-біографічної реконструкції життєвого шляху та службової кар’єри людини, яка у 1945–1950 рр. очолювала Управління у справах військовополонених та інтернованих НКВС (МВС) Української РСР.