Доля Дмитра Богацького: від голови Кам’янець-Подільського наукового товариства ВУАН до «ворога народу» - Прокопчук, В. (З архівів ВУЧК-ГПУ-НКВД-КГБ, 2011)
У статті висвітлено життєвий шлях, педагогічну та наукову діяльність подолянина, викладача кількох кам’янецьких вишів, науковця, протягом 1926–1928 рр. — голови Кам’янець-Подільського наукового товариства Всеукраїнської академії наук Дмитра Олександровича Богацького, репресованого у справі «Спілки визволення України».