Алгоритм побудови оптимальних пар фільтрів кодування і відновлення, адаптивних до функції багатьох змінних - Лигун, А.О.; Шумейко, О.О.; Журба, В.М. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2009)
Розглянуто алгоритм побудови оптимальних пар фільтрів будь-якої складності кодування і відновлення, адаптивних до функції багатьох змінних, для довільного регулярного паркету.