Похідні оксазолідину у синтезах с-гетерил-та с-гліцидил-α-амінокислот - Танчук, Ю.В.; Кухар, В.П.; Танчук, В.Ю. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2007)
Розглянуто методи синтезу С-гетерил- та С-глікозилзаміщених α-амінокислот сполученням похідних оксазолідину та моноцукрів, що мають у замісниках карбонільну, ацетокси- і азидогрупи, подвійний і потрійний зв’язки та інші реакційні центри.