Кислотно-основні властивості заміщених 2-оксо-2Н-пірано[2,3-с]піридин-3-N-арилкарбоксамідів - Журавель, І.О.; Свєчнікова, О.М.; Губарь, С.М. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2007)
Досліджені кислотно-основні властивості заміщених 2-оксо-2Н-пірано[2,3-с]піридин-3-N-арилкарбоксамідів, обчислені pKaBH+ спряжених кислот у двох системах розчинників при 25°С. Проведено кореляційний аналіз, одержано рівняння зв’язку pKaBH+ з константами Гамета та визначено реакційний параметр p.