2-[2-(4-хлорфеніл)імідазо[1,2-а]піридин-3-іл]-1-(4-морфолініл)-1-етанон - Ковтуненко, В.О.; Лисаківський, А.О.; Кучеренко, Т.Т.; Потіха, Л.М. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2007)
Вивчена можливість нового підходу до синтезу важкодоступних імідазо[1,2-а]піридинацетамідів, споріднених до відомих седативних препаратів золпідему та алпідему, що полягає у використанні як вихідної сполуки 1-(4-хлорфеніл)-4-(4-морфолініл)-1,4-бутандіону (1).