Суспільні настрої в Українській РСР у перші дні Великої Вітчизняної війни (за документами Галузевого державного архіву Служби безпеки України) - Бажан, О. (З архівів ВУЧК-ГПУ-НКВД-КГБ, 2011)
У документах Галузевого державного архіву Служби безпеки України, що публікуються нижче, ідеться про зафіксовані співробітниками органів держбезпеки висловлювання представників різних соціальних та професійних груп у зв’язку з початком Великої Вітчизняної війни.