Фундаментальні та прикладні аспекти поверхневих явищ (ХІІІ Українсько-польський симпозіум «Theoretical and Experimental Studies of Interfacial Phenomena and their Technological Applications») - Тарасевич, Ю.І.; Картель, М.Т.; Брей, В.В.; Аксененко, Є.В. (Вісник НАН України, 2012)
11–14 вересня 2012 р. у Києві, в Пущі-Водиці, у приміщенні конференц-центру санаторного комплексу «Пуща-Озерна» згідно з угодою про співробітництво між Національною академією наук України і Польською академією наук відбувся ХІІІ Українсько-польський симпозіум «Theoretical and Experimental Studies of Interfacial Phenomena and their Technological Applications». Симпозіум проведено спільно з IV конференцією за проектом COMPOSITUM «Hyb rid Nanocomposites and their Applications» Сьомої рамкової програми ЄС. Під час форуму було обговорено широке коло питань у галузі теоретичних і експериментальних досліджень поверхневих явищ, зокрема адсорбції і хроматографії, каталізу, іонного обміну, та проблеми, пов’язані з питаннями охорони здоров’я і захисту навколишнього сере довища.