Хлорування води: знезараження чи адаптивність, інактивація чи стимуляція? - Мокієнко, А.В.; Гоженко, А.І.; Петренко, Н.Ф. (Вісник НАН України, 2012)
В огляді наведено аналіз даних літератури щодо механізмів адаптивності мікроорганізмів до окисного стресу. Показано взаємозв’язок адаптивності й резистентності мікроорганізмів під час їх інактивації гуанідинами та деякими окисниками. Обґрунтовано значущість цього явища для формування стратегії знезараження води.