Проблеми вибору концепції розвитку вугільної промисловості України - Амоша, О.І.; Гріньов, В.Г.; Вовченко, А.Р. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2005)
На прикладі показників функціонування вугільної галузі Донецької області проаналізовано економічні аспекти вуглевидобутку і запропоновано п'ять принципових положень сучасної концепції розвитку галузі. ----------