Синтез та антимікробна активність продуктів хлоро-, бромо-та тіоціанатоарилювання галогеновмісних алільних сполук - Грищук, Б.Д.; Тулайдан, Г.М.; Барановський, В.С.; Климнюк, С.І.; Покришко, О.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2008)
Взаємодією ароматичних солей діазонію з З-хлоро-2-метилпропеном, З-хлоробутеном-1 і транс-4-хлоробутеном-2 у присутності галогенідів та роданіду калію одержані продукти хлоро-, бромо- і тіоціанатоарилювання та досліджені їх антимікробні властивості. Встановлено залежність між структурою субстратів і реакційною здатністю в реакції аніонарилювання та антимікробною активністю синтезованих на їх основі аралкільних галогенідів і тіоціанатів.