Влияние ресурсных налогов на деятельность горных предприятий - Жикаляк, Н.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2005)
Виконано аналіз впливу основних видів спеціальних податків, які застосовуються у мінерально-сировинному комплексі, на регулювання діяльності гірничих підприємств. Обґрунтовано, що з позицій фінансової теорії найбільш прийнятними можуть вважатися додатковий пропорційний податок на прибуток гірничих підприємств і податок на відділення у відсотках до вартості мінеральної сировини. ----------