“Їхав козак за Дунай…”: похід європейської коаліції до Угорщини та Словаччини після Віденської битви 1683 р. - Чухліб, Т. (Чорноморська минувшина, 2011)
У статті висвітлюється участь козацтва та шляхти з України-Русі у поході військ Австрійської імперії та Речі Посполитої проти турків до Угорщини і Словаччини. Ця військова кампанія відбувалася після завершення Віденської битви 12 вересня 1683 р.