Процес нобілітації запорозької старшини в Російській імперії: Василь Пишмич та Василь Чернявський - Краснобай, С. (Чорноморська минувшина, 2011)
Стаття присвячена нобілітації двох запорозьких старшин Василя Пшимича й Василя Чернявського після зруйнування Запорозької Січі. На їхніх долях з’ясовано найбільш швидкий та офіційний із можливих шляхів переходу козацької старшини у російське дворянство.