Топостудії: подорожі до минулого - Полторак, В. (Чорноморська минувшина, 2011)
У статті йдеться про програму краєзнавчих досліджень з метою вивчення туристичних можливостей історико-культурної спадщини одеського регіону та сусідніх з ним країн. Представлені топоси пов’язані з історією козацтва – Бендер і Варници (невизнана Придністровська Молдавська Республіка і Республіка Молдова) та Відня (Австрія).