Теоретичні аспекти теорії довгих хвиль М. Кондратьєва - Близнюк, Т.П. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2005)
Проаналізовано тенденції трансформації вугільної промисловості Донецької області з урахуванням інноваційної складової. Проведено порівняльний аналіз прогнозів розвитку галузі. Здійснено прогноз показників діяльності паливно-енергетичного комплексу та на цій основі розроблено пропозиції щодо формування стратегії розвитку вугільної промисловості Донецької області. ----------