Факторная модель мотивационной структуры рабочих и мотивационный потенциал - Кулийчук, В.И. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2005)
Запропоновано мотиваційну структуру робочих різних мотиваційних факторів, що дозволяють визначити мотиваційний потенціал як можливий рівень відгуку працівника на мотиваційні впливи, які спрямовані на визначену частину або всю його мотиваційну сферу, на визначені трудові цінності. ----------