Іноземні інвестиції як фактор економічного зростання України - Пирог, О.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2005)
Розглянуто іноземні інвестиції в якості фактора економічного зростання в умовах обмеженості власних ресурсів. Виявлено особливі характеристики, які приймає до уваги іноземний інвестор при прийнятті рішення про вкладення капіталу. Проаналізовано модель «зростання виробництва – зростання інвестицій – економічне зростання». ----------