Конференція до 35-річчя Державного музею архітектури та побуту України - Василенко, Т. (Народна творчість та етнографія, 2005)
35-річній діяльності Державного музею та з нагоди 190-ліття від дня народження Т.Г. Шевченка була присвячена Міжнародна наукова конференція “На сторожі української народної культури”. Конференція проведена музеєм 3-4 вересня цього року разом з Українським товариством охорони пам’яток історії та культури, Національною академією наук України та Інститутом мистецтвознавства, фольклористики та етнології НАН України.