Етичні імперативи в соціальних науках (За матеріалами наукового повідомлення на засіданні Президії НАН України 7 листопада 2012 року) - Вєдров, О.І. (Вісник НАН України, 2013)
У повідомленні наведено результати досліджень у галузі етики соціальних наук. За допомогою дискурс-етичного підходу показано проблематичність тези про етичну нейтральність соціальних наук, пояснено онтологічну специфіку їхнього предмета й етичні особливості соціально-наукових досліджень, а також запропоновано імператив соціального науковця.