Партнерство заради науки і освіти (IV Українсько-німецький симпозіум «Фізика і хімія наноструктур та нанобіотехнологія») - Прилуцький, Ю.І. (Вісник НАН України, 2013)
8–20 вересня 2012 р. у Німеччині в Технічному університеті Ільменау відбувся IV Українсько-німецький симпозіум з фізики і хімії наноструктур та нанобіотехнології. Понад 100 учасників з різних університетів та науково-дослідних інститутів України, Німеччини, Польщі, Латвії і Росії взяли участь у цьому заході. Під час форуму було обговорено результати з таких актуальних наукових напрямів, як синтез і характеризація наноструктур, дослідження їхніх транспортних, магнітних і оптичних властивостей, біодоступності та біоактивності, цілеспрямованого використання в різноманітних нанотехнологіях.