Нотатки з виставки “Козак Мамай” у Національному художньому музеї України - Михайлова, Р. (Народна творчість та етнографія, 2005)
Феноменом української національної культури є самобутні картини героїко-епічного жанру, відомі під загальною назвою “Козак Мамай”. Виставка, присвячена цим творам, відбулася в Національному художньому музеї України наприкінці 2004 р.