Определение оптимального объема производства продукции на промышленном предприятии - Кучер, В.А. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2005)
Проаналізовано методи визначення оптимального об'єму випуску продукції на промисловому підприємстві. Обґрунтовано вплив стадії життєвого циклу продукту на планування об'єму виробництва. Розроблено економіко-математичну модель визначення оптимального об'єму виробництва, яка враховує вплив на нього техніко-економічних показників роботи підприємства, факторів його внутрішнього і зовнішнього середовища. ----------