Дослідник степової України - Босий, О.; Боса, Л. (Народна творчість та етнографія, 2005)
“До цієї пори я не зустрічав людини з такою широкою душею, яка так уміє близько до серця сприймати чужий стан і чужі втрати або ж радість, з такою гіркотою озивається про все низьке і підле, і так захоплюється високим, ідеальним”, – таким залишився у пам’яті одного з своїх учнів викладач Єлисаветградського земського реального училища Володимир Миколайович Ястребов.