Україна-Франція. Науковий діалог (Народна творчість та етнографія, 2005)
Інститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені М. Т. Рильського протягом кількох років здійснює спільний проект з науковцями Франції, метою якого є видання тематичних журналів, переклади книжок французьких етнологів в Україні, організація науко-вих конференцій та круглих столів.