Подвижник української науки і культури Пряшівщини. До 60-річчя від дня народження Мирослава Сополиги - Федака, П. (Народна творчість та етнографія, 2006)
26 березня 2006 р. виповнюється 60 років визначному українському вченому-етнографу, музеєзнавцю, громадському і культурному діячеві, директору Свиднииького музею українсько-руської культури Мирославу Сополизі.