Світлій пам'яті вченого-етнолога сучасності Ганни Горинь - Никорак, О. (Народна творчість та етнографія, 2007)
Українське народознавство зазнало тяжкої втрати. Передчасно, напередодні Великодня (29 березня 2007 року), на 66 у році життя відійшла у вічність Ганна Йосипівна Горинь – відома вчена, етнолог, культуролог, кандидат історичних наук, старший науковий співробітник відділу етнології сучасності Інституту народознавства НАН України, член НТШ та вченої ради ІН НАНУ, талановитий педагог, кваліфікований музейний працівник із високим почуттям патріотичного обов’язку, громадянською свідомістю та національною гідністю.