Фольклористичні здобутки академіка Миколи Мушинки (з нагоди 75-річчя вченого) - Вархол, Н. (Народна творчість та етнологія, 2011)
Ім’я професора Миколи Мушинки – доктора філологічних наук, іноземного члена НАН України, відомого україніста, фольклориста, суспільно-громадського діяча – добре відоме серед українського населення Словаччини. Завдяки його глибокій науковій ерудиції, чіткій громадській позиції, десятки наукових студій та власне книжкові видання закріпили його реноме не лише в наукових колах Словаччини. Він – наочний приклад титанічної науково-організаційної праці, символ правди і непоборності духу нашого часу. 20 лютого 2011 року М. Мушинка відсвяткував 75-й рік свого життя.