До питання про сучасні механізми функціонування знань з народної медицини (за матеріалами газетної періодики) - Боряк, О. (Народна творчість та етнологія, 2011)
На основі аналізу публікацій у газетній періодиці матеріалів з народної медицини розглядаються механізми етнокультурної трансмісії і у ширшому контексті – особливості міжпоколінної передачі й ступінь осмислення сучасниками культурних традицій, перспективи їх подальшого функціонування.