Традиційна культура в туристичних маршрутах України - Щербак, І. (Народна творчість та етнологія, 2011)
У статті розглядається проблема місця та ролі традиційної української культури в одному з важливих сегментів культурно-інформаційного простору – туризмі. На прикладі туристичного маршруту «Золота підкова Черкащини» проаналізовано вітчизняну практику репрезентації еьнокультурних надбань, висвітлено світовий досвід створення етноекологічних музеїв-заповідників як однієї із сучасних форм експонування пам’яток нородної культури.