Особливості функціонування вугільної галузі в умовах економічної кризи та напрями подолання негативних наслідків її прояву - Новікова, О.Ф.; Котов, Є.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Оцінено стан і тенденції видобутку вугілля, споживання вугільної продукції та виплати заробітної плати у вугільній галузі в умовах економічної кризи. Здійснено аналіз державних заходів із пом’якшення наслідкікризи для вугільної галузі. Розроблено пропозиції для вугільної промисловості щодо подолання негативних наслідків кризи. Ключові слова: вугільна галузь, економічна криза, пропозиції, негативні наслідки.