К вопросу о диверсификации энергопоставок и регулированию развития нефтегазового комплекса Украины - Кухарская, Н.А. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Надано оцінку сучасного стану нафтопереробного комплексу України. Розглянуто географію постачань енергоносіїв в Україну, а також їх диверсифікацію. Вивчено перспективний розвиток нафтогазової галузі України, пов'язаний із розробкою власних нафтогазових родовищ. Запропоновано систему заходів щодо стабілізації діяльності виробництв нафтогазового комплексу в коротко- і довгостроковій перспективі. Ключові слова: нафтогазова галузь, родовища, регулювання розвитку, диверсифікованість. ----------