Природа імпровізаційного творення текстів народних дум (лінгвістичний аспект) - Беценко, Т. (Народна творчість та етнологія, 2011)
У статті розглянуто природу мовних структур, їхню властивість слугувати імпровізаційному відтворенню героїчного епосу. Увагу зосереджено на загальному аналізі мовних одиниць – текстово-образних універсалій, що забезпечують збереження цілісності тексту, його впізнаваність, а також сприяють здійсненню ефективності фольклорної комунікації.