Уявлення про наймитування та наймитську долю в українських народних казках - Маліков, В. (Народна творчість та етнологія, 2011)
У статті проаналізовано українські народні казки та показано їхнє значення для звичаєво-правових традицій наймитування. Це дослідження покликане розкрити селянські уявлення щодо найманої праці, а також образ наймита, відображений у казках другої половини ХІХ – початку ХХ ст.