До проблеми етнонаціональної ідентифікації студентської молоді Слобожанщини (за результатами соціологічного дослідження) - Піскун, О. (Народна творчість та етнологія, 2011)
У статті проаналізовано результати експедиційного дослідження; розкрито поняття «національної» та «етнічної» ідентифікації, «ідентичності»; увагу зосереджено на питаннях мовної, релігійної, крайової, регіональної та національної ідентифікації; розглянуто ідентитети, які впливають на процес формування етнонаціональної ідентифікації особистості; простежено тісний зв’язок родинних традицій з українським корінням.