Деякі старозаповітні парафрази та алюзії в поезії Т. Г. Шевченка - Радуцький, В. (Слов’янський світ, 2010)
У статті йдеться про цикл поезій Т. Г. Шевченка «Псалми Давидові». У своїх переспівах він свідомо об'єднав дві важливі засади - біблійну та національну українську. Поет уперше переконливо і з надзвичайною художньою силою використав у контексті проблем України - національно-поетичних, духовних, соціальних - широку палітру релігійно-філософського та художнього світу Псалтиря.