Символ як художній засіб творення цілісної картини світу в белетристиці Івана Давидкова (болгаро-українські паралелі) - Іванова, Г.В. (Слов’янський світ, 2010)
У статті розглянуто синтез раціонального та ірраціонального у творчості болгарських і українських письменників. На прикладі творчості І. Давидкова та В. Шевчука здійснено аналіз інтеграції засобів творення картини світу.