Слов’янські та неслов’янські казкові антропоніми Українських Карпат - Мушкетик, Л.Г. (Слов’янський світ, 2010)
Антропоніми, вивченням яких займається ономастика, широко побутують у літературі та фольклорі, несуть у собі історичне, соціальне и емоційне навантаження, відображають традиції того чи іншого народу. В українських і угорських казках Українських Карпат герої загалом наділені власними іменами, адже казка є героє-центричною. Особливий інтерес становлять так звані промовисті імена, що мають певне семантичне, смислове наповнення, яке реалізується в ході сюжету казки.