Вплив акції «Вісла» 1947 року на суспільне та культурне життя українського населення в Польщі (за усними оповіданнями переселенців) - Халюк, Л.С. (Слов’янський світ, 2010)
У статті розглянуто вплив акції «Вісла» 1947 року на суспільно-культурне життя українського населення в Польщі. Основну увагу приділено усним оповіданням переселенців щодо проблеми збереження української культури, релігії та рідної мови.