Етнокультурні паралелі в пострадянському розвитку України та Білорусі - Бондаренко, Г.Б. (Слов’янський світ, 2010)
У статті досліджуються сучасні етнокультурні процеси в українському та білоруському суспільствах та основні чинники, що впливають на їхній розвиток, здійснюється порівняльний аналіз спільного та відмінного в національно-культурному розвитку сусідніх держав.