До 100-річчя виходу праці Вадима Щербаківського «Архітектура у ріжних народів і на Україні» - Гончаренко, М. (Студії мистецтвознавчі, 2010)
У статті визначається місце праці В. Щербаківського «Архітектура у ріжних народів і на Україні» (1910) у вітчизняній мистецтвознавчій науці.