Уроки Чорнобиля (Висновки і рекомендації Міжнародної конференції «Двадцять років Чорнобильської катастрофи. Погляд у майбутнє») (№4, 2007)
Рік тому в багатьох країнах світу відбулися заходи з нагоди 20-річчя Чорнобильської катастрофи. У результаті з’явилися нові наукові дані, нові оцінки наслідків цієї безпрецедентної аварії. Особливо багато важливої інформації для роздумів і дій дала Міжнародна конференція «Двадцять років Чорнобильської катастрофи. Погляд у майбутнє», що відбулася в м. Києві 24-26 квітня 2006 р. Нещодавно вчені Національної академії наук України, фахівці Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, Міністерства охорони здоров’я України, Академії медичних наук України, співпрацюючи з білоруськими і російськими колегами, завершили велику роботу з узагальнення підсумків цього форуму і узгодження їх в МАГАТЕ, ВООЗ, Європейській комісії, організаціях Німеччини і Франції, що відповідають за ядерну безпеку. Враховуючи значущість цього документу друкуємо його у повному викладі.