«Тарас Бульба». Микола Лисенко – Левко Ревуцький – Борис Лятошинський - Кузик, В. (Студії мистецтвознавчі, 2010)
У статті висвітлено історію створення нової редакції (та її трьох варіантів) героїчної опери «Тарас Бульба» М. Лисенка, яку здійснили поет М. Рильський (лібрето) і композитори Л. Ревуцький (музичний текст) та Б. Лятошинський (оркестровка) у 1936–1955 роках.