Мистецькі паралелі: велич і парадокси долі Олександра Кошиця та Василя Авраменка - Загайкевич, М. (Студії мистецтвознавчі, 2010)
Серед відомих діячів культури світового масштабу, які підтримували визвольну боротьбу українського народу за державну незалежність, прославили його мистецькі досягнення, почесне місце належить Олександру Кошицю і Василю Авраменку. У статті розглянуто формування їхніх світоглядних позицій, діяльність в еміграції, типологічні збіжності новаторських пошуків, активно-творче ставлення до фольклорних джерел.