Бандура в органологічній концепції Олександра Фамінцина - Зінків, І. (Студії мистецтвознавчі, 2010)
Статтю присвячено вивченню функціонування бандури в органологічній концепції видатного російського етнолога, фундатора класичної російської органології Олександра Сергійовича Фамінцина, викладеній у праці «Домра и сродные с нею инструменты русского народа» (1891). Історичний підхід ученого до вивчення народного інструментарію став підґрунтям для розвитку української та російської (класичної і сучасної) органології.