Михайло Коцюбинський і театр (маловідомі матеріали) - Барабан, Л. (Студії мистецтвознавчі, 2010)
Автор уперше у сфері досліджень творчості М. Коцюбинського порушує питання розгляду історії переведення творів цього видатного митця на сценічну мову, а також прагне показати його зацікавленість театром та спілкування з театральними діячами і драматургами.