До історії дослідження українського портретного малярства: внесок Данила Щербаківського - Ходак, І. (Студії мистецтвознавчі, 2007)
В історії дослідження давнього вітчизняного портретного малярства Д. Щербаківський посідає осібне місце. Його розвідка “Український портрет до кінця XVIII віку” (1925 р.) заклала початок системного мистецтвознавчого студіювання цього яскравого явища вітчизняної культури.