Архівні справи С. Васильківського й І. Похітонова - Міляєва, Л. (Студії мистецтвознавчі, 2007)
Продовжуючи публікувати особові справи українських художників з фонду 789 Центрального історичного архіву Росії (фонду Імператорської академії художеств), ми прагнемо допомогти молодій генерації мистецтвознавців безпосередньо долучитися до архівних джерел. На черзі – матеріали про двох відомих українських малярів-пейзажистів: Сергія Івановича Васильківського (1854–917) та Івана Павловича Похітонова (1850–1923), життя і творчість яких пов’язані між собою.