Нова праця українських лексикографів (до виходу Російсько-українського словника в 4-х томах) - Гнатюк, І. (Лексикографічний бюлетень, 2009)
У статті окреслено передумови створення нового академічного Російсько-українського словника в 4-х томах, визначено його зв’язок із Російсько-українським словником у 3-х томах 1968 року, викладено сутність нових підходів до створення сучасного перекладного словника.