Конфронтаційні тактики міжособистісного конфлікту (на матеріалі англомовної комунікації) - Алєксєєва, І.О. (Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи, 2012)
Стаття висвітлює конфлікт як складне комунікативне явище: аналізуються його основні риси та обговорюються підходи до аналізу поведінки учасників конфліктних ситуацій. Особлива увага приділяється конфронтативним стратегіям, які реалізуються за допомогою вербальних і невербальних засобів через низку тактик. Зазначається, що динамізм конфліктної взаємодії обумовлений радикальним перемиканням стратегій, в результаті чого переслідувач перетворюється на жертву, а жертва – на переслідувача.